تهیه حلوا جمشیدیان

شیرینی نخودچی خانم جمشیدیان | تک آشپز حلوا – مامی سایت – پرتال تخصصی بانوان طرز تهیه انواع کیک جمشیدیان حلوای آرد نخودچی ( تبریز ) – مامی سایت – پرتال … طرز تهیه انواع شیرینی خشک – akairan.com حلواها همراه با عکس و تزیین – قاتق طرز تهیه حلوا خانم جمشیدیان طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید انواع پلو ، انواع چلو ، کته ، پخت برنج شیرینی مشهدی خانم جمشیدیان | تک آشپز

حلوای عمانی

تهیه حلوا جمشیدیان

 

تهیه حلوا جمشیدیان

مواد لازم:

پودر زعفران…………………………………………………… نصف ق چ

پودر هل………………………………………………………. یک ق چ

گلاب………………………………………………………….. 2 ق س

آب سرد………………………………………………………. 8 پیمانه

شکر قهوه ای………………………………………………… 100 گرم

شکر سفید…………………………………………………… 300 گرم

آرد ذرت……………………………………………………….. 200 گرم

بادام هندی خرد شده مثل نخودچی………………………. 70 گرم

پسته خرد شده برای تزئین…………………………………. 100 گرم

کره……………………………………………………………. 50 گرم

طرز تهیه:

ابتدا هل، زعفران و گلاب را با هم مخلوط میکنیم. البته باید از پودر زعفران برای این حلوا استفاده کنیم نه زعفران دم کرده.

یک قابلمه را روی حرارت قرار داده و آب را داخل آن میریزیم و آرد ذرت را به آرد اضافه میکنیم.

قبل از اینکه مواد را اضافه کنیم زیر قابلمه را روشن نمیکنیم باید مواد را کاملاً مخلوط میکنیم و بعد گاز را روشن میکنیم تا آردمان گلوله نشود.

وقتی آرد ذرت را به آب اضافه کردیم بعد شکر قهوه ای را نیز اضافه میکنیم و همینطور شکر سفیدمان را اضافه کرده و شروع میکنیم مواد را با همزن دستی مخلوط میکنیم تا موادمان گلوله نداشته باشد و یکدست باشند.

وقتی مواد کاملاً یکدست شدند آن موقع گاز را روشن میکنیم و هرچه حرارت ملایمتر باشد این حلوا بهتر میشود.

میگذاریم مواد حدود 30 تا 35 دقیقه با حرارت خیلی ملایم بجوشد تا غلیظ شود و مدام هم بزنیم تا مواد ته نگیرد و صاف شود. وقتی با قاشق از مواد برمیداریم باید به راحتی نریزد و آن زمان موقع اضافه کردن گلاب است. گلاب را اضافه کرده و کاملاً روی حرارت مخلو میکنیم تا حدود 2 تا 3 دقیقه بجوشد بعد کره را اضافه میکنیم و باز کاملاً مخلوط میکنیم.

یعنی وقتی خط قاشق یا هر وسیله ای که با آن مخلوط میکنیم روی مواد بماند آن موقع گلاب را اضافه میکنیم.

بادام را نیز به مواد اضافه میکنیم و کاملاً مخلوط میکنیم و وقتی مواد غلیظ و آماده شد داخل دیس میکشیم و رویش را با پسته خرد شده یا پودر پسته تزئین میکنیم.

احتیاج به گذاشتن داخل یخچال ندارد همان محیط آشپزخانه میگذاریم بماند و سرد شود و ببندد.

روی حلوا را با پودر پسته یا پسته خرد شده و با بادام هندی درسته تزئین میکنیم و برای داخل حلوا از پسته استفاده نمیکنیم و فقط بادام میریزیم.

رنگ این حلوا بستگی به شکر قهوه ای دارد چون دو نوع شکر قهوه ای داریم یک نوع آن خیلی تیره است و یکی کمی روشن است که اگر دوست داشته باشیم که رنگ حلوا روشن باشداز نوع روشن شکر استفاده میکنیم.

اگر خواستیم حالت برشی داشته باشد میگذاریم غلیظ تر شود یا اگر دوست داشتیم داخل دیس یا در ظرف نقره بریزیم باید کمی شل تر برداریم.

کره باعث میشود که هم حلوا براق شودو هم بعد از سرد شدن ترک نخورد.

اگر بادام هندی را داخل فر کمی گرم کرده و بوداده کنیم خوش طعم تر میشود.

اگر در لحظه آخر احساس کردیم سفت شده است میتوانیم 2 تا 3 قاشق گلاب اضافه کنیم و مدام هم بزنیم.

موقعی که از روی حرارت برداشتیم مقداری هم میزنیم که رویه نبندد و کاملاً شفاف و براق شود.

غلظت این حلوا مثل فرنی یا شله زرد است. از اول بعد از حل شدن آرد در آب تا آخر پخت باید مدام هم بزنیم و حرارت باید ملایم باشد.

اگر خواستیم به صورت برش باشد باید بگذاریم روی حرارت بجوشد تا موقعی که از دور قابلمه دارد برمیگردد آن زمان آماده است و بلافاصله از روی حرارت برمیداریم و داخل دیس پهن میکنیم و رویش را با پودر پسته یا پسته خرد شده تزئین میکنیم و بعد از اینکه سرد شد قابل برش است که هر طور که دوست داریم میتوانیم برش بزنیم.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *